Collectie

Onze collectie bestaat naast shirts uit allerlei andere spullen, zolang het maar met het voetbal in Drenthe te maken heeft. Dat gaat van vaantjes, erelinten, mini-tenues naar glazen, speldjes, stickers en plaatjes. Ook hebben we een uitgebreide bibliotheek met onder andere jubileumboeken, jaarverslagen en oude tijdschriften, maar ook vinyl singles, CD's en DVD's. Ons archief (ookwel het Drents Voetbalarchief) is verder gevuld met oude foto's en krantenartikelen.

Omdat veel dingen komen met een verhaal doet het alleen plaatsten van een paar foto's op de website afbreuk aan het geheel. Op onze sociale media pagina's plaatsen we regelmatig berichten waarbij we verschillende dingen laten zien en toelichten. Hieronder vindt u een aantal foto's om een indruk te geven.

Ons doel is om uiteindelijk tot een openbaar museum te komen. De plannen daarvoor zijn er, maar in de huidige economie helaas nog geen haalbare. We blijven ons voorlopig metname richten op het onderzoeken en het uitbreiden van de collectie. Daarnaast gaan we door met exposities en willen we idee├źn over mogelijke samenwerkingen uitwerken.

Mocht u vragen of suggesties hebben dan horen we het graag. Ook als u spullen heeft die voor ons museum interessant kunnen zijn dan komen we graag in contact. Dit kan via de sociale media kanalen, maar ook via het contactformulier op deze website of door een bericht te sturen naar [email protected]

BV Emmen

VV Peize

VV Nieuw Buinen

WKE'16

Weiteveense Boys

VKW

VAKO

SC Erica

ACV

Asser Boys

Raptim

VV Weerdinge

SV Borger

SV Twedo

VV Ruinen

VV Valthermond

DVB / KNVB afd. Drenthe

VV Hoogeveen

DOS'63

Achilles 1894

VV Emmen

SVBC

HZVV