Collectie

Onze collectie bestaat naast shirts uit allerlei andere spullen, zolang het maar met het voetbal in Drenthe te maken heeft. Dat gaat van vaantjes, erelinten, mini-tenues naar glazen, speldjes, stickers en plaatjes. Ook hebben we een uitgebreide bibliotheek met onder andere jubileumboeken, jaarverslagen en oude tijdschriften, maar ook vinyl singles, CD's en DVD's. Ons archief (ookwel het Drents Voetbalarchief) is verder gevuld met oude foto's en krantenartikelen.

Omdat veel dingen komen met een verhaal doet het alleen plaatsten van een paar foto's op de website afbreuk aan het geheel. Op onze sociale media pagina's plaatsen we regelmatig berichten waarbij we verschillende dingen laten zien en toelichten. Verderop vindt u een aantal foto's om een indruk te geven.

Ons doel is om uiteindelijk tot een fysiek museum te komen. Dit vraagt echter nogal wat qua organisatie en financiƫle middelen. Aangezien we een hele jonge stichting zijn (sinds 12 juni 2021) en we het graag goed willen aanpakken kost het tijd dit te realiseren. We hebben als doel gesteld eind 2022 met concrete plannen te komen. In de tussentijd gaan we door met het verzamelen van alles wat voor het museum van toegevoegde waarde is, maar ook met het onderzoek naar alle voetbalverenigingen die ooit in Drenthe actief geweest zijn.

Mocht u vragen of suggesties hebben dan horen we het graag. Ook als u spullen heeft die voor ons museum interessant kunnen zijn dan komen we graag in contact. Dit kan via de sociale media kanalen, maar ook via het contactformulier op deze website of door een bericht te sturen naar [email protected]